Norgesglass – Norgeglas

Nu har vi fått in de här fina Norgeglasen (Norgesglass) till butiken! Norges motsvarighet till de Amerikanska Ball Mason Jars. Använd de när du saftar och syltar eller till att förvara torrvaror i skafferiet. Så vackert att ha de som kaffe och teburkar eller fyll glasburken med maränger och låt den stå framme på köksbänken som dekoration.

Till skillnad från de Amerikanska Ball Mason Jars så har de här burkarna ett glaslock. De har självklart den nödvändiga gummiringen också som är den viktigaste delen när du konserverar. (det är den ringen du behöver byta ut till varje ny konservering.) Locket har också en metallring som skruvas på och håller locket hårt på plats.

Vi har glasburkarna i fyra olika storlekar, 0,4 liter, 0,7 liter, 1 liter och 2 liter. Extra gummiringar finns också i butiken om du planerar att konservera med burkarna. https://klaraform.se/mason-jars