Chokladbollssemla

Fettisdagen närmar sig och då ska det såklart bli en massa semlor. Chokladbollssemlan är en riktigt härlig variant man kan göra så har du inte testat den så tycker jag det är dags att du gör det. Den är precis lika god som den ser ut att vara. Eller till och med godare för inuti gömmer det sig en klick med nutella!

Chokladbollar:

150 g mjukt rumstempererat smör

1 dl socker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

3 msk kallt kaffe eller vatten

4 1/2 dl havregryn

Kokos eller pärlsocker till garnering

Fyllning:

1,5 dl grädde

Nutella

Gör så här:

Rör ihop smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop det till en deg. Forma bollar i valfri storlek, själv gjorde jag dom bara lite större än en vanlig chokladboll. Rulla bollarna i kokos eller pärlsocker. Låt dom stå i kylen eller frysen ett tag för att stelna.

Vispa grädden och rör sen i nutella efter vad du tycker smakar bra, jag hade i ca 0,5 dl. Fyll en spritspåse.

Ta fram chokladbollarna och skär av ett lock och eventuellt lite av botten så de kan stå stadigare. Gröp ur chokladbollarna och fyll dom med nutella. Spritsa på nutellagrädden och lägg på locket igen.