Alla hjärtans dag -Mördegskakor med sylt och cream cheese

Mördegskakor med hallonsylt och cream cheese fyllning. Det blir nästan som Singoallakexen du kan köpa i affären, men hembakat är ju alltid bättre! Byt ut hallonsylten till vilken annan sylt som helst och experimentera med formen på kakorna. Använd en hjärtformad kakstans istället för en rund för att få en mer alla hjärtans dag känsla på dina kakor! Florsockret är pricken över i:et för att få dina kakor att se så mycket bättre ut än de butiksköpta!

KAKOR

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk vaniljsocker

FYLLNING

  • 1 dl cream cheese
  • 1 dl florsocker
  • hallonsylt eller annan valfri sylt

GÖR SÅ HÄR

Vispa smör, socker och vaniljsocker med elvisp tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt mjölet och mixa på en lägre hastighet tills det har blivit en smulig deg. Knåda ihop degen med handen, linda in den i plastfolie och låt den stå i kylskåpet i 30 minuter eller mer.

Sätt ugnen på 175 grader.

Kavla ut degen och stansa ut runda kakor (eller en annan valfri form) med ett kakmått. Gör ett mindre hål i mitten på hälften av kakorna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 min tills det blivit lite gyllenbruna i färgen. Låt svalna helt.

Blanda cream cheese och florsocker till en bredbar kräm. Bred det över bottenkakorna och klicka lite sylt över krämen. Lägg över de ihåliga kakorna.

Brickan är från https://klaraform.se/