Bakat Cupcakepops…

Semestern Ă€r nu slut 🙁 tĂ€nk att sex veckor kan gĂ„ sĂ„ fort! NĂ„ja, livet gĂ„r vidare fast man inte Ă€r ledig… Har sĂ„ mĂ„nga oavslutade projekt som jag började med under ledigheten. NĂ„gon som minns att jag mĂ„lat ett skĂ„p vitt? jag har nĂ€stan förtrĂ€ngt det *fniss* Ă€r inte riktigt klar Ă€nnu, skĂ„pet har fĂ„tt fötter… ja, inte sĂ„na som gĂ„r i vĂ€g utan riktiga klossar som ska fĂ€stas pĂ„ undersidan. MĂ„ste ta mig tid till detta men det dyker alltid upp andra roliga saker att göra som till exempel att baka Cupcakepops. Hittade en helt underbar blogg – Bakerella och fick vĂ€rldens tokinspiration! HĂ€r delar jag med mig mitt recept:

Det var enkelt att göra dem, men det tar lite tid, avsÀtt minst 2 timmar. Som grund anvÀnde jag en vanlig chokladsockerkaka. Ex. Leilas goda KÀrleksmums.

Ingredienser till ca 50 st
En lÄngpanna ca 40 x 35 cm:
5 st ekologiska Àgg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
1 nypa salt

Gör sÄ hÀr

SÀtt ugnen pÄ 200 grader. Vispa Àgg och strösocker vitt och pösigt. Blanda dom torra ingredienserna för sig i en skÄl. VÀnd försiktigt ned de torra ingredienserna i Àggsmeten. SmÀlt smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten. KlÀ en lÄngpanna, cirka 40 x 35 centimeter med bakplÄtspapper och hÀll i smeten. GrÀdda kakan i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter (ska vara lite kladdig), prova med en sticka. LÄt svalna.

Cream Cheese Frosting
Ingredienser

200 g Philadelphia ost, rumstempererad
120 g smör, rumpstempererad
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft

Övrigt som behövs:
200 g mörk choklad
200 g vit choklad
KaramellfÀrg
Strössel, Nonpareil
Jelly Belly Beans, Non Stop eller dyl.

LĂ„t kakan svalna, smula sedan sönder den och blanda i creme cheese frostingen till en ny ”smet”.

Rulla lagomt smÄ bollar och stÀll in i frysen i ca 10 min.

Oj, vad ser det hĂ€r ut som tro?? Älgbajs?

Rulla bollarna till cylindrar, tryck in dem i solroskakformen. Tryck igenom degen halvvÀgs sÄ att delar av degen blir toppen och resten blir stammen. StÀll pÄ ett bakplÄtspapper. Vips, ser ut som en liten cupcake! SÀtt in allt i frysen igen i ca 10 min.

Solrosformen i miniatyr finns att köpa i butiken art nr. 369
HÀr Àr en annan variant, doppa i stÀllet toppen i smÀlt choklad och stÀll ner dem i smÄ cups,(sÄna smÄ som finns pÄ Mc Donalds för ketchup tex.)
Åter till Cupcakepopsen… Doppa sedan den formade delen i smĂ€lt mörk choklad, stĂ€ll tillbaka pĂ„ bakplĂ„tspapperet och stick i en kakpinne som ocksĂ„ finns i butiken (art nr. 378) lĂ„t stelna, stĂ€ll svalt i kylskĂ„p en stund.

… nĂ€r den mörka chokladen stelnat och pinnen sitter fast sĂ„ Ă€r det dags för nĂ€sta choklad dopp. Den vita, om du vill kan du fĂ€rga den med karamellfĂ€rg. Ha pĂ„ strössel och ev godis ganska omgĂ„ende innan det stelnar. Ett högt dricksglas kan vara ett bra stöd i vĂ€nta pĂ„ att allt stelnat.


HĂ€r kan du se Martha Stewart baka Cupcakepops tillsammans med Angie Dudley som har den fantastiska bloggen Bakerella.

Ha en fortsatt skön helg
Kram Helena