Smörkräm med Oboy och Marshmallowfluff

I jakten på mer barnvänlig dekoration på cupcakes så har jag testat ett nytt recept. Mina barn gillar inte Philadelphiaost som ingrediens som jag tycker är så gott, så nu testade jag med smörkräm. Har läst någonstans att om man vispar den tillräckligt länge så försvinner smörsmaken och det verkar stämma, helt ok smörkräm blev det… och barnen godkände denna. Men det är svårt att äta mycket då man blir lätt illamående av allt det goda 😉

Tillägg I: Förvarade dom svalt och när vi provade att äta den mer ”stelnade” varianten var det inte lika gott tyckte barnen, så jakten går vidare… Barn är kräsna 😉 Jag tror denna smörkräm skulle passa utmärkt i en tårta däremot.

Tillägg II: In i micron i några sekunder och smörkrämen på cupcakesen mjuknade och barnen gillar den igen, tänka sig 🙂 Blir lite annan smak till och med…

Smörkräm med Oboj
250 gram osaltat smör som ska vispas länge tills den blir nästan vit. 15-20  min tar det. Sätt till 1 dl florsocker, vill man ha sötare smak så ha i mer… vispa i ytterligare några minuter. Tillsätt 1/2 burk marshmallowfluff på burk. Vispa vidare… 3 msk ovispad grädde, vispa vidare…. Här kan du sätta till smak, jag valde vaniljsocker och några teskedar Oboy.

Klart att spritsa!

Här har dottern gjort en egen cupcake först med sprits och sedan format den med sked 🙂 Den smörsäkra muffinsformen kommer från min butik www.klaraform.se och finns i flera varianter.


”Vuxenvarianten” Stabila formar från www.klaraform.se finns i flera olika färger.

Ha en fortsatt härlig dag!
Kram Helena

Kommentarer inaktiverade för Smörkräm med Oboy och Marshmallowfluff