Dekorera med ryska tyllar – hur du spritsar fina blommor

Roligt, enkelt och jättefint blir det också! Det finns många sorters blommor du kan spritsa på dina cupcakes eller tårtor med hjälp av dessa tyllar. Har du en tyll som kan göra blad så använd den också. Var kreativ och testa att blanda tyllar och färger så kommer dina bakverk bli otroligt fina!

Rosor spritsad med tyllen BNO12

Vill du göra en blomma i flera färger , kanske du vill att blomman ska vara gul i mitten och resten rött, så tar du en spatel och täck först kanterna i spritspåsen med den färgen du vill ha ytterst på blomman, tex röd, och sen fyller du ut det med den andra färgen som du vil ha i mitten. Spritsa ut smörkrämen tills alla färger syns och börja sen dekorera!

Innan du ska spritsa dina cupcakes så kan du ha på ett tunt lager med smörkräm, men detta är inte nödvändigt. Börja sen att spritsa blommorna. Det gör du genom att bara hålla spritsen rakt över där du vill ha din första blomma, mitten av din cupcake brukar då vara det bästa stället att börja, trycka ut krämen och lyft sen bara upp spritsen försiktigt. Så simpelt men det kan behövas lite träning innan man får till det.

Sätt blommorna tätt och du kan även testa att blanda olika blommor och färger. Använd också gärna en lövtyll för att spritsa fina blad som lite extra utfyllning till din bukett med blommor.

Ryska tyllar finns att beställa här: https://klaraform.se/tyllar-och-spritsar