Nutellafrosting – Tips till spritsningen

Nu har det bakats cupcakes! Super god nutellafrosting spritsad med en av de nya tyllarna som säljs i butiken. Här kommer receptet till frostingen och några bra tips för hur du spritsar den!

Nutellafrosting

Ingredienser:

  • 50 gram rumstempererat smör
  • 100 gram färskost
  • 2 dl (ca 200 gram) kall nutella
  • 2 dl florsocker

Gör så här:

Lägg smöret och färskosten i en bunke och vispa ihop det med elvisp. Tillsätt nutella och florsockret, blanda ihop allt till en jämn smet. Låt den stå i kylskåpet en stund innan du spritsar den på dina cupcakes.

Dekorationstyll 104

Frostingen ska inte vara för hård eller för mjuk när du spritsar, är den rinnig så ställ in den i kylskåpet igen och vänta tills den känns bättre. Är den för hård, låt den stå i rumstemperatur ett tag istället.

Det enklaste sättet du kan spritsa med en sån här tyll är att hålla den över din cupcake, trycka på spritspåsen och lyfta den sakta uppåt. När du är nöjd med din cupcake var försiktig med att lyfta bort spritsen så du kan få ett fint avslut.

Dekorera cupcakesen med strössel, bär, godis eller vad du nu önskar!

Kommentarer inaktiverade för Nutellafrosting – Tips till spritsningen