Mormors rulltårta

Mina barns favoritfika hos mormor och morfar är rulltårta med äppelmos i. Receptet är från mormors gamla bok från hemkunskapen i skolan ”Kokbok för skola och hem” från 1954.

Rulltårta
3 ägg
2 dl socker
2 msk vatten (eller jucie från apelsin)
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Till långpannan
1 msk smör (vi använder smörpapper)

Till fyllning
1 1/2 dl fruktmos

Till uppstjälpning
2 msk socker

Bekläd en långpanna med (smort) smörpapper. Blanda mjölet och bakpulvret.
Vispa äggen och sockret pösigt och sätt till mjölblandningen och vattnet. I stället för vatten kan man använda jucie från en pressad apelsin så blir det lite mer smak på rulltårtan. Rör försiktigt. Slå smeten i pannan och grädda i stark ugnsvärme, 250 grader i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Bred över fruktmoset och rulla ihop den.

Smakar mums!

Ha en bra dag!
Kram Helena

KlaraForm är på plats i nya lokalen

Idag har KlaraForm haft premiär i nya lokalen, de första paketen är nu packade. Härligt att få jobba vid två stora arbetsbord i bra höjd. Nu finns det utrymme för inköp av nya spännande saker också 🙂 Har du önskemål och idéer så välkomnas detta!

Ha det så bra!
Kram Helena

God fortsättning…

God fortsättning på er alla! Hoppas ni alla haft en härlig påskhelg. Själv så är jag målat och målat i dagarna tre. Snart är det klart… KlaraForms nya lagerlokal/showroom. Det ska bli jätteskönt att bli av med alla kartonger här hemma i huset, och det ska bli kul att packa upp alla varor på hyllorna så det blir lätt och hitta allt när jag ska packa ordrar. 

Ha en fortsatt bra annandag påsk!
Kram Helena

Chokladbollar med strössel

I morgon ska vi baka chokladbollar med färgrannt strössel, vem vet, kanske någon som ska vidare till Blåkulla stannar till och får sig en liten smakbit innan avfärd 🙂 Önskar er alla en riktigt Glad Påsk!

Kram Helena